Sarea pamantului 5 seria 2 – Egumenul Gurie Chezlov

 

 

VA RUGĂM SĂ NE IERTAȚI !

 

Filmul cinci,

din seria „SAREA PĂMÂNTULUI”

din cauza fondurilor insuficiente

lansat în stadiul de proiect

 

Prin binecuvântarea

Preasfinţitului Diomid

episcop de Anadir si Chukotka

 

Aduceţi-vă aminte de mai-marii voştri,

care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu;

priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa

şi urmaţi-le credinţa.

(Evrei 13:7)

 

Sarea Pământului

 

Când mi-au revenit puterile, după ce am returnat cnp-ul, am început să trag de fiecare, trăgeam de Leonid şi acea familie ca toţi să îl predea. În scurte cuvinte, am experimentat personal aceste lucruri şi când mi-au revenit puterile, după ce am predat  cnp…nu puteam munci după mutare, veneam la muncă fără putere, e prea puţin spus, eram fără putere nu doar pe plan fizic, ci şi spiritual. Simţeam că mi s-a întâmplat ceva.

Iar în prezent sunt atât de mulţi oameni bolnavi, sub privirile mele, era o familie, au rezistat o perioadă mai lungă de timp, mama, fiica şi nepotul acestora, un băiat duhovnicesc şi bun..şi îi rugam: „Nu acceptaţi paşapoartele.”

Şi imediat ce le-au primit a venit un atac asupra familiei lor, sunt cu dizabilităţi, gata..

Iar cei din împrejurimile bătrânicăi, noi îi ştiam, cei care au primit, veneau aici şi acum sunt cu toţii fără putere, ei nu mai pot muri, nu pot munci, iar cei dragi iau părăsit, deoarece oamenii atât de mult se schimbă, fără stare duhovniceasca, pentru că peste tot: bani, bani, bani. Sunt cu toţii părăsiţi, ei înşişi nu îşi pot da seama ce li se întâmplă, aceasta ne înconjoară. Dacă mă gândesc la împrejurimi, deja au plecat bărbaţii care consumau alcool, tot ce stă departe de biserică, se întâmplă o astfel de expansiune totală. Astfel, pe plan spiritual sunt lucruri îngrozitoare, aceasta am simţit personal şi uitându-mă în jur cred ca se întâmplă în întreaga Rusie.

Noi rezistăm ca un mic grup, ne întelegem între noi şi nu îi putem înţelege pe ceilalţi.

Pe de altă parte, aceşti oameni nu ne pot înţelege pe noi, poate pentru că au alt scop şi că e un timp în care totul se bazează pe bani, însă în Rusia nu a mai fost niciodată aşa ceva.

 

Rusia mea frumoasă,

Rusia mea fără putere,

Rusia mea nepocăită,

De duşmani rănită,

Rusia mea nepăsătoare.

 

Filmul cinci

 

Egumenul

Gurii

 

Ai milă, salvează.

Ai milă de noi.

Mai dă-ne timp

 

 

Partea II

 

Te rugăm să ne mai dai timp

Ca să semănăm sămânţa.

 

Măicuţă Rusia, Măicuţă Rusia,

Din nou eşti dată spre sacrificiu pentru vrăjmaşi,

De o mie de ani te torturează ,

Şi nicicum nu pot obţine a ta moarte.

Ei credeau că odată cu uciderea Unsului

Au terminat cu tine,

Iar tu incă eşti în viaţă.

Erai în viaţă în timpul consiliilor,

Eşti în viaţă şi acum.

Încă respiri, sufocându-te în lanţuri, în noua ordine mondială.

Şi nu de stele ai fost sigilată,ci de un steag groaznic de care nu te vei putea curăţi.

Cum nu gândeşti despre această ucidere a ţarului, aşa nu gândeşti de a fi credincioasă unuia sigur, Hristos.

Ai tăi fii ţi se întorc cu spatele, ai tăi domnitori sunt marionete ale diavolului,

Pastorii te-au trădat, de aceea ţi-ai schimbat crucea,

Şi din nou se repetă anul o mie nouă sute şaptesprezece.

Se repetă a ta ucidere.

Dar de ce, cum de mai eşti  în viaţă?

 

Tamara Saksonova

Și spunea că dacă nu vor veni să vă ia, nu sunteți ai lui Dumnezeu.

O bătrânică a spus: „Cum rămâne cu nepoții?”

Iar el a spus: „Vei merge să te salvezi, iar pe nepoți îi vei lăsa..”Eu acum sunt bolnavă, am patru nepoți și vine al cincilea, și el zice: „și cu nepoții trebuie mers”.

„Cu nepoții, da?”

„Da, pentru că tu vei merge și pe ei îi vei lăsa?”

„Da, dacă nepoții sunt mici, dar dacă sunt mari? ”

„Indiferent de vârstă”.

„Indiferent”.

„Da. Deoarece aici va fi atît de greu..spunea că în anumite cartiere vor avea de suferit, oameni vor rămâne puțini și nu veţi avea unde fugi. Spunea ca din Vologda să nu plecăm, deoarece pe timpul războilui Vologda era mereu apărată de sfinţi și nu putea fi bombardată. Oamenii povesteau, că zburau pentru a bombarda orașul Vologda și apărea un înveliș ce acoperea orașul Vologda”.

 

Glikeria Semionova

El spunea despre război, foamete și prigoană. Înainte de moarte cu doi ani, de prin 1909 spunea să pregătim genți, ne vor permite să luăm două genți mari și un rucsac pentru a pune haine.

Au spus: „Părinte, dar produse alimentare?”.

„Păi , doar pesmeți, deoarece și produsele vi se vor lua. Pentru strângere vi se va da jumătate de oră, dar încercați să fiți printre primele eșaloane, deoarece insăși Maica Domnului vă va întâlni, ea însăși va primi primele eșaloane și vor trăi bine.”

Apoi s-a luat în acest fel de cap și a zis: „Iar aici ce va fi…..”

 

Claudia Ivakina

El spunea: „Când veți ajunge în acel loc, veți putea ocupa orice casă, orice loc.

Puţin probabil că vor mai fi oameni. Aceasta se va întâmpla dupa intervențiile militare”.

Şi spunea: „Dacă nu vor veni după voi, nu sunteți ai Domnului.

Trebuie să vă țineți de roți, să va străduiți a fi în cea dintâi unitate”.

 

Martina Martiuniceva

El își făcea multe griji din cauza nepocăinței. El vedea că în biserici nu exista căință, nu exista întelegerea asupra vremurilor în care trăim și că atât de ușor se acceptă aceste numere.

Părintele era împotriva primirii acestor numere pentru biserică?

Foarte împotrivă, pentru că era numărul lui antihrist pe biserică şi nici nu își putea imagina așa ceva.

El se ruga pentru mântuirea Rusiei, pe noi ne ruga să ne rugăm pentru Rusia, să ne rugăm pentru salvare, ca oamenii să se căiască și când mergi cu autobuzul și privești, eu merg prin județ, trec printr-o localitate și: „Roagă-te, roagă-te pentru cel care e în viață, ca să li se deschidă ochii și să nu primească nimic. Este o vreme de pocăință, nu pentru a stabili treburi pământești.

Nu vă ocupați de grădinile voastre, de lucrurile pământești, nu trebuie. Trebuie un singur lucru, pocăința, doar pocăința poate salva în prezent . Și să nu primeși nimic”.

 

Maria Șitikova

Și el spunea în acest fel: „Maria, conducerea noastră actuală, totul este gândit intenționat ca să sigileze cât mai mulți oameni, intenționat a fost întrodusă  foametea artificială.

Vor retrage produsele nu pentru că nu ar exista, efectiv le vor retrage și vor aduce foamete artificială pentru a însemna oamenii. De ei să nu vă temeți”.

Iar eu i-am zis: „Părinte, deci să ne facem provizii cu hrana? ”

El a zâmbit și după ce m-a privit, mi-a zis:  „Maria, bineînțeles că trebuie să ai ceva provizii, mereu să ai câte ceva, trebuie să aibă omul, dar vor fi vremuri că dacă nu vor fi, acesti asasini vor merge prin sate, nu vor avea nimic sfânt și pentru o bucată de pâine vor omorî orice om. Și ceea ce tu vei agonisi, făină sau altele, ei vor veni și îți vor lua totul, iar tu vei rămâne cu nimic.

Mai mult să te rogi, roagă-te Domnului Dumnezeu ca să te apere și să te ajute, și să-ți trimită un om pentru atunci, care să te încălzească, să îți dea hrană, să te ajute.

 

Părintele Gurii, atunci și în prezent încă îmi vorbește, că omul nu trebuie să aibă aceste jucării electronice, măcar că în viață nu ne putem ascunde de aceste lucruri, dar trebuie să avem topor și lopată obișnuite, șurubelniță, daltă, în general instrumente de tâmplărie, topoare și ferăstraie, lampe cu chirosen, deoarece va fi o criză energetică, deși în prezent …

 

Priviți, ce mărturii neobișnuite. Acestea mobilizeaza sufletul. Imediat ne cheama la cruce, nelăsându-ne nimic altceva, nici un alt drept și nicio altă alegere.

Aceasta este vocea Celui Sfânt.

Tuturor propovăduitorilor actuali celebri a ajunge la acea voce e ca și cum ar ajunge la cer.

Se spune că e frumos, interesant, apoi se așează în mașină străină și ca și cum nu ar fi existat deloc.

După predica acestora, rămâne un gol și în suflet nelinişte.

Și sufletul simte, că a fost ademenită într-o capcană mortală.

 

Astfel se chinuie sărmana omenire, trăindu-și ultimile zile.

Noi nu trăim în ultimile zile, uitați această expresie, trăim ultimii ani.

Părintele Gurii spunea despre aceste lucruri, condamnând inșelăciunea vremurilor.

În cuvintele sale exista puterea Duhului, optimismul și mărturisirea.

 

Alexand Bîcov

Știți, toate acestea au fost păstrate. S-au păstrat intr-un teanc de machete dedicate, dedicate diverselor părți ale vieții duhovnicești. În principal toate au câteva teme principale. Prima tema este despre Pelaghia din Reazan, el o respecta foarte mult pe această stareță, a doua temă cnp, aceasta era tema sa principală, el spunea că numărul fiarei nu trebuie acceptat în mod categoric.

„Așa si spunea?”

„Da,da. Numărul fiarei categoric nu trebuie acceptat”. Și avea tractate, aducea diferite exemple referitoare la interzicerea primirii acestora. În prezent există multă literarură cu privire la aceste lucruri, iar prin anii 1990 cand apăruse această mișcare ecumenică, Rusia abia făcuse cunoștință cu aceasta, iar globalizarea abia intrase pe scara actuală, el era printre primii care și-a ridicat vocea împotrivă.

 

Valerii Sirotkin

Părintele Gurii dădea literatură despre acestea, nici un fel de carduri bancare, cecuri de credit, cărți de credit, despre cifrele lui antihrist, despre cipuri, și cum spune în Scriptură că va avea loc căderea începînd cu cipurile, nu mai sunt oamenii lui Dumnezeu.

„Părintele chiar așa și spunea? ”

„Da. ”

 

Prot. Petr Borodulin

Părintele Gurii era un om straniu, smerit și aceste lucruri îl îngrijorau, chiar dacă în acele vremuri nu exista globalizarea, nici cnp.

Aceasta a apărut mult mai târziu, dar deja vorbea despre aceste lucruri prevăzînd și proroocind că va veni o asftel de vreme când se va pune pecetea sau cip sub piele.

„Dar părintele Gurii spunea despre aceste lucruri? ”

„Da, spunea ”

„Spunea că va fi totul catolicizat.. ”

„Da, spunea mai târziu. ”

„Se va putea merge la biserică în acele timpuri? ”

„Nu, toți părinții spuneau, inclusiv părintele Gurii, nu, deja aceste lucuri incep să fie. Prin toate se vede, există o lepădare generală, pierderea harului, denaturarea , toate acestea se petrec sub privirile noastre. ”

 

Apoi el spunea că vor rămâne o mână de credincioși adevărați.

La părintele Gurii erau între trei sute până la o mie de fii spirituali din orașul Vologda. Au rămas zece, poate cincisprezece oameni, cei ce nu au acceptat pașaportul.

Ceilalalți au făcut dupa cum au considerat, au acceptat pașapoartele, deși el spunea că acestea nu trebuie acceptate.

El vorbea atât de deschis despre aceste lucruri, de aceea l-au și mutat de aici, iar el le-a cerut aprobarea de a predica în biserica de sus.

A primit aprobarea de la Deonisie pentru predicare. Iar el despre ce anume predica, ne citea mărturisiri, foarte severe, pentru ca noi să putem mărturisi totul și la mărtusirea fiecărui păcat noi spuneam:

„Iartă Tată, iartă Tată”. Acesta era unul dintre lucruri, apoi, în aceste predici spunea astfel de lucruri, încât nu i-au mai permis mai apoi să predice.

Spunea deschis că în Sinod nu există adevărați ortodocși, poate că există câțiva mitropoliți adevărați, mai mulți de atât spunea că nu sunt.

„În rest, spunea, toți sunt adepții globalizării, ce nu sunt adevărați.”

 

Părintele ne spunea mereu că nu trebuie să primim nimic, cea mai mare dorinţă a lui era ca noi copilaşii să fim salvaţi, şi ne spunea să nu vă semnați pe nici un act, nu acceptaţi nici carduri magnetice, nici pașapoarte, nimic demonic nu trebuie acceptat.

Și nu binecuvânta primirea acestora.

„Dacă veți primi un act, veți primi și altul. Un act demonic de îl vei primi, vei primi și pecetea. Nu vei rezista într-un lucru mic, înseamnă că vei accepta și pecetea , vei primi…”

„Înseamnă că dacă el proceda în acest fel, în curând va fi și antihrist?”

„Da, ne spunea aceste lucruri. Împărțea diferite hârtii, tipărea, și de la el primul am aflat despre antihrist. Eu nici nu îmi imaginam ce înseamnă aceste lucruri.”

„El spunea despre antihrist?”

„Da, spunea. Iată, în rugăciune este scris: Doamne, izbăvește-ne, și tutoror le dădea hârtii ca după fiecare rugăciune, după rugăciunea de dimineață, de seară, către Domnul Dumnezeu să adăugăm cererea: Doamne, izbăvește-ne și salvează-ne, de la cartelele magnetice, sau de la certificate electronice, de la păcatul sodomei, de la pecetea blestemată a lu antihrist.

Părintele mi-a lăsat ca amintire această foaie cu înscrisul său de mână, ca noi păcătoșii să nu uităm și să ne rugăm. Este scrisă de mâna sa.

Pentru el cel mai important era salvarea sufletelor noastre, ca noi să nu acceptăm pecetea lui antihrist.

 

Dacă ați ști cât de important este să nu acceptați. E suficientă acceptarea o singură dată, și întreaga sa predicare, toate duceau spre ce e era mai important, îți mărturiseai păcatele și acestea să nu le accepți, nimic nu trebuie primit.

„Dar de la ce anume a început. De la voucher? ”

„De la vouchere. Nu îmi amintesc detaliat toate lucrurile, dar când a apărut voucherul și au spus că acesta avea demon. ”

„Deci el se ruga și a văzut un demon în chip de voucher? ”

„Da, da.”

„Și ce a spus? ”

„Că sunt pregătite cazemate pentru cei care au acceptat voucherele.

Acesta a fost primul lucru care m-a pus in alertă. Apoi el spunea despre cartela plastifiată, de asemenea, și aceasta nu trebuia acceptată.

Zicea, că de la această guvernare nu trebuie acceptat nici un fel de document…..acea guvernare care era pe atunci, poate este și acum, nu știu, dar să nu acceptăm nici un fel de document. Astfel spunea. ”

„Spunea deschis aceste lucuri sau vorbea în șoaptă?”

„Deschis, în timpul predicării, pe timpul slujbei. Avea slujba de dimineață și spunea deschis despre aceasta. Nu avea niciodată teamă sau altele, spunea ca și cum așa ar trebui să fie. Spunea apăsat, că așa şi trebuie să fie.

Știa cum să spuna, vorbea cu dragoste, și oamenii înțelegeau că așa trebuie să fie.”

„Oamenii credeau cuvintele sale?”

„Credeau.”

„Sau deja erau dezbinări? ”

„Foarte mulți credeau în acele vremuri fiecarui cuvânt, însă se puteau verifica mai târziu, atunci când li se dădeau actele.”

 

Leonid Saksonov

„Despre documente el ne-a spus încă din anii 1990, că vor fi astfel de lucruri, și nu trebuie acceptat nimic.

Se întâmpla prin anii 90, pe timpul lui Elțin,se întâmplau tot felul de lucruri, iar el spunea direct si concret poporului. ”

„Totul a început cu voucherele,da?”

„Spunea că trebuie să refuzăm voucherele, spunea de vouchere ca sunt trepte spre iad, chiar așa spunea, trepte în iad.”

„Chiar așa și spunea,da?”

„Da, chiar așa spunea, că sunt trepte în iad. Se întâpla prin anii 1990 și zicea că totul este amestecat și încurcat și pentru acestea trebuie pocăință. El spunea cu atâta liniște și siguranță şi noi trebuie să rezistăm. Noi trebuie să rezistăm. Dacă toți vor…cine va..

„Și deci insista pe faptul de a nu accepta toate acestea, da?”

„A nu lua și a rezista. Deoarece dacă toți vor accepta, cine se va mai salva, ca în Sodoma și Gomora.. ”

„Se va întâmpla că nu va mai rămâne nici un neprihănit în oraș, da?”

„Da. ”

 

 

Despre motivul prigonirii părintele le spunea tuturor deschis și direct.

Nu avea teamă de nimeni și de nimic, spunea direct: Nimic să nu primiți, nimic să nu luați, să nu avem telefoane mobile, nu spunea telefoane mobile, ci zicea:

Când vor apare telefoane cu butoane, zicea să nu le acceptăm.

Acestea erau chestiuni minore, spunea despre calculatorul ce va conduce omul.

Aceasta nu era deloc spre salvarea omului din Rusia.

 

Părintele spunea că dacă ai acceptat un document de identitate , în el apare un cod și acel om devine al celui rău. Ai acceptat pașaportul, ai acceptat celelalte acte …

„Spunea, că odată cu acceptarea pașaportului duhul celui rău intră în om şi se retrage harul… ”

„Spunea că harul îl părăsește pe acel om, aceste lucruri le spunea.

Acceptând pașaportul, va primi și pecetea, nu va rezista în fața pecetei.

Părintele era împotriva tuturor acestor documente a lui antihrist, trebuia văzută aceasta împotrivire a sa.

Era gata să-și dea sufletul pentru cineva, ca să nu primească aceste documente.

Dacă acceptă, începând cu acel vouchere va înainta în întuneric, îi va influența mintea, trebuie respins acest sistem, apoi se va închide totul.

Zicea că nu era pecetea, ci un mare pas spre pecete. ”

 

Să ne oprim. Să luăm aminte la temele de bază atinse de părintele Gurii , despre Pelaghia din Reazan, cnp si globalizare.

Prin împărtășirea acestor teme, esența stă nu doar în salvare, dar și explicarea cauzelor și efectelor a ceea ce se întâmplă.

Învățătura Sfintei Pelaghia părintele o distribuia cu mult zel, deoarece această Sfântă, mai mult decât altele descoperea șiretenia vremurilor lui antihrist.

Și cea mai importantă atenționare a sa, era că din pricina trădarii clericilor din  tot poporul va merge în iad.

Clericii, spunea ea, vor fi ispitiți de avantaje și vor binecuvânta pecetea lui antihrist şi tocmai cnp, pașapoarte și alte documente. Acestea vor reprezenta această pecete.

Cu privire la mustrări, părintele nu era unilateral.

Neavând studii, el era înțelept cu duhul.

Acesta întelegea că tot ce se întâmplă, se întâmplă din cauza păcatelor noastre și sunt îngăduite de Dumnezeu înainte de sfârșit.

El vedea cum lumea se încurcă în plase groznice și pentru a le evita, totul trebuie respins și nimic nu trebuie acceptat.

Iar acum ni se descoperă, că nici un fel de documente nu trebuie acceptate.

Certificate de căsătorie, de divorț, nu trebuie întocmite acte pentru alocațiile pentru copii,  acte tutelare, pensii de invaliditate, acte de identitate,  a te folosi de permise de conducere, chiar și de livrete militare unde e aplicat codul personal , nu trebuie.

Deoarece toate acestea sunt întroduse în idolul cel mai important al acestei epoci, calculatorul.

Diavolul a îmbrățișat toate lucrurile. Aceasta este globalizarea.

De aceea, în discursurile sale părintele o denunța cu tărie.

 

Nu, el despre mănăstire spunea, despre mănăstirea noastră spunea:

„ În mănăstire vor muri cu toții, pentru ascultarea de om.”

 

Și ce îmi mai amintesc vă voi spune.

În acea zi când pleca părintele de la mănăstire el mi-a zis: „Valera, va trece timpul și din această mănăstire vor face din nou un muzeu, dar cu călugări vii.”

„Dar părintele spunea clar că se va retrage harul , dacă va fi muzeu, ce fel de har va fi”

„ Nu va mai fi har”

„ Spunea despre aceasta?”

„ Spunea ”

„ Spunea că sfintele taine nu se vor mai face?”

„ Aceasta este scris peste tot, stă scris peste tot. ”

„ Va fi ca un spectacol.”

„ Ca un spectacol. Va fi un muzeu cu călugări vii.”

 

Odată a venit și zice: „ Uf, Milai, am avut o vedenie, doar nouă oameni se vor mântui.”

Iar eu i-am zis: „Dumneata te vei mântui? ”

S-a lovit peste frunte și zice: „Oare despre mine e vorba? Despre mine e vorba? ”

Cu alte cuvinte, pentru sine nu își căuta salvarea, el își făcea griji pentru acei oameni care trebuiau să fie în numărul celor nouă ce se vor mântui.

 

El spunea, ne avertiza cu privire la cartele, pașapoarte care au început să fie eliberate prin anii nouăzeci. Spunea că și Maica Domnului i-a zis că aceste pașapoarte nu trebuie acceptate.

„ Deci a avut o vedenie cu  Maica Domnului?”

„ Da, i s-a arătat Maica Domnului cu privire la pașapoarte, şi el a zis că aceste paşapoarte nu trebuie acceptate”.

 

Nimic nu trebuie acceptat, mi-e și teamă să vorbesc, mi-e teamă de Dumnezeul Atoputernic şi  de Judecata de Apoi.

„ Deci la întrebarea de ce nu le puteți accepta? ”

„ Da, mi-e frică de Dumnezeul Atoputernic şi de Judecata de Apoi, în rest de nimic. Deoarece nu avem ce explica și de ce anume să ne temem decât de Dumnezeul Atotputernic.”

 

 

Deoarece așa a fost spus că nu e voie să acceptăm toate acestea.

Dacă tu deja ai acceptat pașaportul, vei accepta și toate celelalte pe neobservate.

Deoarece toate vor veni atât de repede, încât omul nu se va mai putea descurca cu toate aceste informații.

 

„ Ce e de făcut în cazul în care datorită necunoașterii omul a acceptat numărul, pașaportul, cardul de plastic? ”

 

„ Părintele spunea că acesta trebuie predat, trebuie predat acest document obligatoriu.Trebuie predat și trebuie să te căiești.

Și dacă cumva ai semnat pe undeva pentru ridicarea cnp sau alt document, trebuie dus, predat și de scris o cerere de predare a actelor. Aceasta ca să nu pice pe tine, nu trebuie doar să te pocăiești, ci obligatoriu să predai acel document, să scapi de acesta, să îl dai. ”

 

Da, peste un anumit timp i-am zis:

„ Părinte, nouă ne este milă de ei, sunt atât de buni, de ce nu văd aceste lucruri, de ce le primesc în acest fel?  ”

Iar el a luat aer în acest fel, și zice:

„ Știți, de ce primesc…ei toți au primit ajutoare, iar acele ajutoare au fost trimise doar pentru acestea, să întunece mintea, să o prostească, e o acțiune demonică îngrozitoare..”

„ Se întâmpla pe la începutul anilor nouăzeci? ”

„ Da. Pe atunci când toate bisericile erau pline de ajutoare umanitare, se dădeau enoriașilor, preoților, școlile se alimentau.

În nici un caz părintele nu ne permitea, doar să nu acceptăm dintre acele ajutoare, zicea să le aruncăm, nimic, nimic să nu gustăm, nici o lingură de ulei, nici un grăunte de orez din ajutoare, erau toate atât de codificate, şi nu erau spre mântuirea sufletului. ”

El spunea: „Iată preoții au mâncat din acestea, și uite așa vine orbirea duhului. ”

Îi spuneam: „Părinte, cum se poate așa ceva, de ce ei nu văd aceste lucruri? ”

Și el explica aceste lucruri, că totul a început cu acele ajutoare umanitare.

 

Altădată a venit și zice: „Am înțeles totul. ”

Și eu îl întreb: „Ce ai înțeles părinte? ”

„Episcopul, zice, e de la satan.

Eu îi zic: „Ce spuneți, cum se poate? ”

„Nu, nu, nu. Nimic, știu totul. Am văzut.El e de la satan. ”

Și având această încredințare,  el a început să predice această idee. Bineînțeles că imediat a fost raportat și pentru părinte a început prigoana.

 

„Dar despre Sfântul Patriarh nu spunea nimic ? ”

„El spunea, chiar ne-a și scris nouă pe o bucată mare de hârtie, o am pe undeva, cu litere mari, pe o astfel de foaie, obișnuită, ștampilată, că Patriarhul și Episcopul din Lugank, Maximilian va merge în Ierusalim ca să îl întâlnească pe Antihrist, să îl încoroneze pe antihrist, să îl încoroneze pe antihrist.

Spunea direct aceste lucuri, și despre episcopul nostru zicea că nu îl văzuse foarte bine, că i-a fost arătat și de aceea episcopul nostru nu îi suporta pe cei care nu au acceptat cnp-ul, îi scoatea pe preoți din biserici când afla că nici pașaportul nu îl acceptă.

Pașapoarte erau urmărite cu strictețe prin biserici, bisericile și mănăstirile practic nu mai sunt biserici și mănăstiri, ci organizații.

Odată ce au acceptat pentru biserică și mănăstire numărul și cnp-ul, acestea au devenit organizații, iar devenind organizații trebuie plătite impozite.”

 

El spunea că în Vologda vor rămâne aproximativ trei biserici ortodoxe,celelalte biserici vor deveni catolice. Și mai spunea că biserica care se construiește, biserica din Kazansk, din apropiere de Vologda, din centru, cea pe care o reconstruiesc, cu privire la Maica Domnului din Kazansk, și imediat ce va începe slujba în biserică va veni antihrist. Momentan nu este slujbă în biserică. Biserica încă este în reconstrucție, dar slujba deocamdată nu se face. Deci nu știu cum se vor întâmpla toate acestea.

 

Și iată ce alte amintiri mai am despre părinte, cu privire la copii.

Fata mea mare a plecat la studii, iar eu m-am apropiat de altar și i-am zis: „Părinte, de ce mai are nevoie de studii în prezent? Pentru ce să mai termine Institute?

Apoi, iar m-am apropiat de părinte, fata mea mai mare a decis să se căsătorească.

De ce să se căsătorească? De ce să mai nască copii?

„El explica de ce nu trebuie făcute toate acestea? ”

„Păi, aşa cum este în prezent, când se eliberează certificatul de naştere de către starea civilă, în acel loc ți se alocă și numere. Nici nu întreabă, are sau nu are nevoie omul de aceste numere.

„El explica aceste lucruri? ”

„Nu explica, nu ştia, iar în prezent noi înșine ne convingem, cum de un copilaș nou născut va trăi cu aceste numere.

Iată a scris fiul meu, ginerele meu o cerere pentru refuzul numerelor, iar lui i s-a spui că oricum i se vor atribui, deoarece există lege cu privire la aceasta.

 

Nu, părintele nu binecuvânta căsătoriile.

Fata mea mai mare vroia să se căsătorească, iar el spunea: „Nu mai sunt acele vremuri, căsătoriile nu se mai fac pe pământ.”

Însă ea își dorea foarte mult. Părintele citea și doar daca cu un neprihănit, pentru un singur duh, pentru unu care a renunțat la pașapoarte, şi doar în astfel de caz..

 

Către Roman a zis: „Roma, nu trebuie să te căsătorești, nu este mântuitoare această căsătorie, pentru copii nu este mântuitoare., vei muri. Și nu binecuvânta.

Zicea: „Căsătoria nu este o treabă mântuitoare. ”

Apoi când a venit din armată , eu îmi doream mult să devină preot, îmi doream atât de mult să devină preot. Și iată am venit, și i-am zis :

„Părinte, te rog să-l binecuvântezi pentru preoție. ”

Și a zis: „Roman, tu vrei să devii preot? ”

„Nu, nu vreau”.

„Vezi Maria, el nu vrea să fie preot. ”

Părintele nu vroia ca el să devină preot, nu l-a biintainecuvântat pentru preoție, iar eu păcătoasa îmi doream să fie preot. Iar el nu binecuvânta. Apoi l-am întrebat:

„Părinte de ce nu l-ați binecuvântat, el a terminat Institutul și nu l-ați binecuvântat.

Dacă l-ați fi binecuvântat ar fi mers în preoție.

Iar el mi-a răspuns: „Acum Maria, preoția nu mai este mântuitoare. El prin ascultare va accepta orice numere și va muri. ”

 

Părintele Gurii era luminat de Dumnezeu, de aceea știa toate șireteniile vremurilor  lui antihrist. Decăderea clericilor, spunea el, va duce la dispariția preoților adevărați.

Și atunci ne vom mărturisi unii altora.

Spunea că dacă vor pune pecetea cu forța, trebuie spusă rugăciunea lui Isus și Dumnezeu nu va îngădui. Dar ca să fii prudent și în prezent,preoților nu trebuie să le ungi doar capul, ci în mod necesar și palma, ca crucea să fie în înteriorul palmei, protejând mâna dreaptă de cel rău, de pecete.

 

Fiind în oraș, în regiunea  Orenburg, unde lăcrimeaza icoanele,  acolo arăta cum se face ungerea cu adevărat, înseamnă să îți întinzi palmele și crucea trebuie să intre înăuntru, pe palmă, astfel trebuie făcută ungerea.

El explica că vor pune cipuri, numere pe palme și aceasta (ungerea) va contracara, va ajuta acelui om ca să nu i se pună numărul. Crucea prin care se unge palma va respinge primirea numărului de către acea persoană.

 

Când vor începe să aplice cu forța, împotriva voinței noastre pecetea lui antihrist, noi să facem rugăciunea lui Isus. În caz că vor vrea să pună cu forța, fără voința noastră…să spunem rugăciunea lui Isus. Mie mi-a zis de trei ori ca să rețin aceste lucruri și spunea:

„Claudia repetă, și de trei ori m-a zis să repet, Doamne, ce vei spune Claudia când vor vrea să îți pună pecetea lui antihrist, Doamne, Isuse, Fiul lui Dumnezeu, ai milă de mine, păcătoasa. Și am repetat de trei ori.

Preoții se gândeau, de ce părintele mă pune să repet de trei ori, de trei ori ca nu uit aceasta.

 

Părintele spunea că nu vor mai fi stareți, deoarece nimeni nu îi ascultă, nu aud ce le spun aceștea.

Și spunea că în ultimile vremuri să ne adresăm, să ne rugăm direct la Dumnezeu.

Rugați-vi direct lui Dumnezeu. E o astfel de vreme și Dumnezeu vă va asculta, dacă nu veți primi nimic, nu veți accepta, Domnul însuși vă va salva. Pentru că stareții vorbesc, dar noi nu îi ascultăm, el tuturor le spunea: „Nu acceptați. E demonstrat de instanța noastră, a cetățenilor că acest semn, e semnul lui antihrist, și aceasta și altele…

Iar pașapoartele.. ”

 

Atunci când globalizarea a ajuns în Rusia și au început să atribuie numere, harul în mod evident a început să se micșoreze. Au început să se împlinească prorociile Sfinților Părinți și mulți au observat aceasta. Și dacă în fața  noastră totul a început să se prăbușească, viața bisericească se se umple de mizerie, mai putem merge la biserică?

Ne mai putem împărtăși?

 

El spunea, da, la biserică să mergeți până vor scoate cupa dătătoare de viață și adapă cu credință. Se poate merge la biserică, apoi veți vedea și singuri, poate că, zicea el, vă veți mărturisi unii altora. Zicea: „Vă vor trage, dar voi veți ști că nu o veţi mai putea frecventa.”

 

„Deci vor aduce la biserică cu forța? ”

„Da, cu forța, dar nu va mai fi voie să mergem. Nu va mai fi har”.

„Se vor face recensăminte.. ”

„Spunea ca atunci când se va face recensământul, răspunsurile sunt pregătite pentru a răspunde la recensământ. Eu nu le am la mine, dar punea întrebările și le recensământ nu e de dorit să participați, la nici un fel de recensământ, nici la alegeri, iar dacă totuși cineva va merge la alegeri, alegeri care sunt și în prezent, cu mâna stîngă să transmiți buletinul, iar când vor face alegeri pentru o singură persoană, el va acela…

La alegeri să nu mergeți și să nu participați. ”

 

Despre biserică spunea, eu personal am auzit, ca să mergem la biserică cât se mai poate, dacă nu puteți merge, tîrâți-vă până la biserică.

„Până la final să mergem, da? ”

„Da. Dar aceasta nu este pentru o perioadă lungă de timp. ”

Odată a venit și spune: „Tamara, trebuie să săpați fîntâna mai adânc. Bineînțeles că nu știam că vor veni astfel de vremuri și mereu am avut multă apă. Udam grădina, iar acum avem această problemă și într-adevăr trebuie fântâna săpată mai adânc, să o facem mai jos de nivelul râului, altfel nu vom mai avea apă. Se întâmplă ca și cum apa se retrage undeva. Cum ar fi, a trecut ploaia și totul dispare cumva.

 

Mie personal îmi zicea: „Maria nu trebuie să mergi la vot. Toți sunt niște impostori, nu merge să votezi pentru ei. Să meargă toți, tu să rămâi acasă.

El nu binecuvânta pentru alegeri, pentru vot, el nu ne binecuvânta.

A ne înscrie, înscrierile, în nici un caz nu binecuvânta. Vaccinările, de asemenea nu le binecuvânta, vaccinul îl punea la acelaș nivel cu pașaportul, și cu toate celelalte…

 

A fost prigonit pentru că a fost primul din parohia noastră care le spunea oamenilor adevărul. Spunea adevărul real despre ceea ce se întâmplă în prezent pe pământul nostru, în parohia noastră şi ce anume va veni. El spunea adevărul fără să se teamă. Zicea: „Maria, vin astfel de vremuri că în curând nu vei putea vinde și cumpăra, aceste carduri, pașapoarte, aceste cartele magnetice care ni se atribuie de această conducere.

Acestea nu trebuie acceptate. El spunea, poate că tu, sau vre-o soră în Hristos reziști și nu accepți pașaportul, nici cardurile electronice, nici cartela magnetică, e ca și cum Domnul stă în spatele tău,te conduce, te ajută, nu ai nimic și ești curat ca o pasăre, ca un porumbel, nimic nu ai, ești ca o pasăre.

Dar când cineva acceptă ceva, pașaportul sau cartela magnetică , spunea, că în acel timp în chip nevăzut în spatele acelui om stă un duh rău. Pe acel om nu îl mai conduce Dumnezeu.

 

„Se retrage îngerul păzitor, da? ”

„Da, se retrage îngerul păzitor, harul se retrage de la acel om și acesta e întunecat și poți observa, omul mergea alături de tine umăr către umăr, el nu avea nici pașaport, nici cartela magnetică, nimic nu avea, mergea alături de tine, te înțelegea, și dintr-un anume motiv, din neputința sa, a acceptat pașaportul sau altceva, și simți că nu te mai înțelege, e strain din acel moment.

Ieri era în regulă, îți doreai să îi împărtășești unele lucruri, să stai de vorbă, și după ce a luat pașaportul și ca și cum nu te mai aude, e un străin.  ”

„Deci acceptarea acestor numere, a acestor documente duce la depărtarea harului, da? ”

„Da. ”

„El nu spunea că harul se va depărta de la clerici, de la preoți? ”

„Despre preoție mie nu îmi spunea. Odată am venit la părinte și eram foarte bucuroasă, Dumnezeu mi-a dat să văd Manastirea Pecerska din Pskov.

În acel loc un călugăr mi-a dat mir, și eu eram atât de bucuroasă și zic:  Părinte, am primit mir din acea lavră de la Manastirea Pecerska din Pskov, ziceam, părinte vreau să  îl împart, să îl împart la preoții noștri, ca să ungă oamenii . ”

El m-a privit și mi-a zis: „Nu trebuie să dai preoților noştri nimic, niciun mir, ei oricum nu cred în aceasta. Ei au mirul său. Dă mir oamenilor, oamenilor să le dai.

 

Referitor la pecetea lui antihrist, spunea, că în Evanghelii de exemplu nu este scris ca nu trebuie acceptat cnp, nu apare acest lucru.

Nicăieri in Evanghelii  nu scrie că trebuie acceptat codul numeric personal, nu este scris acest lucru, nu este scris ca nu trebuie acceptat pașaportul și el ne explica astfel: cele trei cifre de șase reprezintă rădăcina noastră, e ca un copac și rădăcina este șase, șase, șase, iar de la această rădăcină pleacă copacul drept ce crește, aceasta este pașaportul, apoi partea de sus , iată cnp, iată bancomatul, iată cardul, iată recensământul, acestea sunt sus, iar în partea de jos e rădăcina cu cele trei cifre de șase. Și îmi spune: „Iată Mariiușca cât de vicelean este cel rău, va însemna pe oamenii cu viclenie, iată șase, șase, șase, rădăcina. Zice, ia să îi dau la Maria o cartelă magnetică, ce tare, Maria nici măcar cartela magnetică nu a acceptat-o.

Nu l-a acceptat, zice către acea rădăcină, ia să îi trimit Mariei un card pentru bancomat, un card, o, nu se poate, nici cardul de bancomat nu l-a acceptat, ia să-i aranjez un recensământ, poate va cădea în aceasta, și iată, cel viclean sigileaza oamenii în diferite moduri, nu într-un singur mod.

Și astfel, dacă omul pe undeva nu a rezistat, şi a acceptat cardul de bancomat de exemplu, și gata, deja a acceptat și s-a alăturat acelei rădăcini de șase, șase, șase, deja apare în acest sistem. În prezent anume aceast sistem e funcțional, sistem de șase, șase, șase. Nu există nici o diferență, și cum te poți alipi de aceasta, prin acceptarea pașaportului, a benzilor, orice ai fi luat din aceste aspecte, e ca și cum ai luat numărul, numarul șase sute șaizeci  și șase. Astfel ne spunea.

 

Mie mi-a mai spus : „Maria, întreaga viață va însemna o alegere între pâine și cruce. Toată viața va fi astfel, și nu doar viața mea, ci și a celorlalți, întotdeuna vor sta pâine și crucea, mereu vei avea de ales, aici pâinea, aici crucea. ”

Eu îl întrebam: „Părinte cum se va întâmpla acest lucru? ”

„Păi, va fi în viață un lucru vizibil și altul invizibil”

„Cum așa părinte? ”

„Iată partea vizibilă, stă omul în fața părții vizibile, cumpără, vinde, pașaportul l-a cumpărat, l-a dobândit, apoi cartela magnetică a cumpărat-o, o are, apoi a obţinut cartela pentru bancomat , și apoi merge mai departe, mai departe în această parte vizibilă, iar apoi când iți ridici privirea, îți dai seama că vânzătorul este antihrist.

Iată, spune, unde am ajuns, la antihrist.

Iar de partea cealaltă este partea invizibilă. Această bandă, pașaport, nu trebuie, te apropii să ridici pașaportul, nu trebuie acceptat.,și nu poți nici vinde, nici cumpăra.

Te apropii de cartela magnetică, nici aceasta nu trebuie acceptată.

Și mergi, mergi, și nu ai voie să accepți ni aceasta, nici aceasta, nici cealaltă nu trebuie acceptată. Privești și ți-a trecut rândul, îți ridici privirea, iar vânzătorul cine este? Este chiar Domnul Isus Hristos.

Și el îmi spunea: „Maria,  tu stai mereu la acest al doilea rând, cel invizibil. Mergi, mergi dupa Domnul, fără să privești înapoi în acest rând invizibil, și vei ajunge direct la Domnul.

„Deci, toate aceste numere, pașapoarte, toate aceste etape sunt etape de închinare lui antihrist și apoi va veni chiar el insuşi. ”

„Da, el spunea despre aceste rânduri, unul vizibil și celălalt invizibil. Așa spunea.. ”

„Cum a început totul, de la vouchere a început? ”

„Da, de la vouchere. Pe atunci nu știam cum aratau voucherele, nici eu nu știam, ne gândeam să le acceptăm. La servici ni se dădeu vouchere, chiar bani ni se dădeau pentru acestea, luai vouchere și ți se dădeau și bani pentru acestea, iar pe atunci, în acele timpuri nu erau bani puțini, și toți oamenii, bineînțeles vroiau să achiziționeze aceste vouchere prin orice fel de mijloace. Însă părintele nu binecuvânta aceste vouchere.

Apoi l-am întrebat: „De ce nu ne este permis să acceptăm voucherele, ce este păcătos în acest lucru? ”

El doar m-a privit și mi-a zis: „Maria, acum sunt vouchere, este împărțirea proprietăților țarului și toate aceste necurății ca și cum ar vrea să arunce păcatul său peste poporul rus, ca și sângele țarist. Și noi am făcut trei mătănii pentru aceasta.

Dacă ai acceptat voucherul, înseamnă că te-ai atins de această împărțire, de proprietățile țarului și ca și cum te faci vinovat de aceasta, de acest păcat al uciderii țarului.

Tu ai acceptat, ai luat parte, ai fost de acord cu acest sistem.

 

Unei surori în Hristos el i-a spus, că văzuse că din cartela magnetică s-au arătat coarne demonice. Din acel moment spunea că Domnul a arătat că cartela magnetică e de la cel rău și ne-a poruncit să o ardem. Noi am venit și i-am dat foc, dar de ce și pentru ce nu înțelegeam clar, deoarece acesta era cel dintâi, pe nicăieri nu se vorbea despre acestea. Când ajungeam în Lavra, era liniște, sau în alt loc ajungeam și era liniște, nimeni și nimic nu vorbea despre acestea.

Părintelui Gurii Dumnezeu i-a descoperit mai întâi aceste lucruri pentru a le cunoaște și să prezinte oamenilor. Noi nu știam despre toate acestea, nu auziserăm de nicăieri, nici din ziare, de la nimeni, și îl ascultam pe părinte, cum va spune, așa vom face, să ardem cartelele, le vom arde, să eliminăm voucherul, îl vom elimina.

 

Și odată îmi amintesc că mi-a zis: „Maria, trebuie urgent, trebuie urgent, mai repede să scrii refuzuri la taxe, pașapoarte, către fondul de sănătate, să renunți la cartele. Aveam patru centre de scutire. Spunea, trebuie mai repede, mai repede.. ”

I-am zis: „Am băiatul în armată, hai să scriu eu şi în locul acestuia. ”

„Nu, scrie-i scrisoare ca el însuși să trimită o cerere de refuz, ca fiecare personal să scrie un astfel de refuz”

Ne dădeam silințele să facem scrisoarea cât se poate de repede, să scriem la secția de impozite ca să primim răspuns cu privire la aceasta, și apoi odată el a ieșit atât de mulțumit, ochii îi străluceau și zice:

„Gata, Slavă lui Dumnezeu, am reușit. ”

Ce însemnau aceste lucruri, ce i-a descoperit Dumnezeu, nu știu.

Însă el ne grăbea, mai repede să scriem acele cereri de refuz .

Odată i-am zis: „Părinte, pot să , pașaportul, nu pașaportul, ci asigurarea, carticica aceia verde, din neștiință am acceptat-o pe atunci, cartea de asigurări, verde, știți despre ce e vorba, pentru fondul de pensii, o acceptasem din necunoștință și părintele mi-a zis să duc acea carticică înapoi.

Am zis: „Părinte pot să ard această cărticică, în cuptorul de acasa? ”

Mi-a zis: „Nu, dragă Maria, și mi-a dat un astfel de exemplu, o vecină ți-a dat o bluză pentru a o purta. Ia Maria, poartă această bluză, bluză de calitate.

Tu ai luat această bluză, ai venit acasă, ai probat-o , iar aceasta nu-ți vine, această bluză nu-ți place. Tu ai aruncat această bluză și nu o porți. Tu nu o porți, iar vecina crede că tu porți această bluză, ea se bucură, chiar a povestit tuturor că Maria o poartă, zice că i-a făcut cadou bluza și poartă bluza mea, așa și duhurile, au dat aceste cartele oamenilor și toți le-au acceptat. Și el se bucură că i-a pecetluit pe toți.

Toți au acceptat cartelele electronice.

Dar tu, Maria, du înapoi aceasta, ca el să știe că tu, Maria nu ai acceptat această cartelă.

Să o duci înapoi. Această bluză nu o poți purta și du înapoi vecinei pentru că această bluză nu îți vine. Nu am nevoie de ea, iar tu vezi ce faci cu bluza ta. Și ea va ști că nu mai ai acea bluză.

Așa ne învăța și tuturor fiilor spirituali le spunea: De unde ai luat, să o aduci înapoi. Nu cum ziceam eu, să o ard în cuptor.

Nu, aceasta e deja viclenie, trebuie mers direct la sursă, lupta trebuie să fie luptă.

Dacă ai acceptat, trebuie să duci înapoi.Ne spunea aceste lucruri.

Eu, noi eram acasă, l-am invitat pe părinte în vizită, mă apropii și zic:

„Părinte, privește ce mi-au dat de la servici, mi-au eliberat de la muncă. ”

El s-a uitat și apoi a aruncat-o, a zburat peste întreaga cameră.

Maria, de unde ai luat-o, urgent să o returnezi, și a și plecat.

Și apoi întreabă: „Cine mai are din acestea? Cine a mai acceptat din neștiință? Cine a acceptat? ”

Și mai mulți au început să zică: „Și eu am acceptat-o, și eu, și eu… ”

„Toți să mergeţi de urgenţă la fondul de pensii și să le lăsaţi la secretariat, să renunțați la acestea.”

 

Și astfel la noi la servici a fost, au scos casa și au adus bacomate și carduri. Mi-au zis să completez cererea pentru card și am zis aceasta nu trebuie acceptată.

Datorită încredințării creștine nu pot accepta aceasta și inițial șefii întrebau:

„Cum adică nu se pot accepta și unde dumneata, Maria Onofreevna,  ce sectă fregventați? ”

„Cum adică ce sectă, le-am zis , bunicii mei mergeau la acele cupole, eu fregventez aceleaşi cupole. ”

„Dar cum e aceasta, episcopul Maximilian binecuvânteaza pentru a primi toate acestea, dar voi cum de nu acceptați? Clericii acceptă, iar voi nu..”

Vedeți cât de greu ne este, nu avem protecție. În prezent întregul cler acceptă și pe noi ne consideră sectă. În ce sectă merge Maria? Episcopul primește, iar tu nu, de ce?

Eu îi răspund: „Episcopul va răspunde pentru aceasta, pentru crucea și faptele sale, iar eu am crucea mea și pentru ale mele fapte voi răspunde eu însumi.

De ce în episcopia noastră s-a întâmplat aşa ceva, poate că aceasta nu are legătură cu acest subiect, iar eu l-am întrebat pe preot și mi-a zis că fac dezbinări, că patriarhul acceptă, episcopul acceptă, există binecuvântare să acceptăm toate acestea, iar voi nu acceptați. În acest context i-am spus punctul meu de vedere:

„Înainte, dacă trebuia făcut ceva important, vre-o anumită activitate în parohie, și toți, poate nu toți, o parte din clericii noștri îl vizitau pe stareț, pe care îl călăuzește Duhul Sfânt, pe stareți. Să îl luăm de exemplu pe părintele Chiril Pavlov, el nu binecuvânteaza de accepta nimic. Și iată, clericii noștri ar fi bine să il viziteze pe părintele Pavlov Chiril, și din altă parohie ar fi bine ca episcopul să-l viziteze, și din cea de-a treia parohie să viziteze pe părintele Chiril, către omul lui Dumnezeu, condus de Dumnezeu și nu am mai avea controverse, peste tot și oriunde ar fi să nu acceptăm.

Iar dacă mergi la o biserică și îți spune una, în alta se spune alta, și astfel apare dezbinarea.

Dacă am asculta Cuvântul lui Dumnezeu, am avea ascultare de stareți, să îndeplinim ce spun ei, am avea unitate și nimeni nu ar fi acceptat.

Iată de ce consider că avem o astfel de pierzanie în parohia noastră, pentru că ne bizuim pe fiul omului, dar nu pe Dumnezeu, ce a spus fiul omului, aceea și îndeplinim, iar Voia lui Dumnezeu nu o îndeplinim.

Iar Voia lui Dumnezeu consider că este peste stareți.

 

Nu știu cum le zicea altora, dar mie îmi spunea: „Maria, să te împărtășești mai des. Trebuie să te împărtășești mai des cât mai este timp. Mereu spunea, cât mai este timp.

Mă gândeam, o Doamne, ce timp? Bisericile abia au inceput să fie restaurate, totul abia a început, de ce mă alungă, mereu mă împinge, hai mai repede, mai des Maria și l-am întrebat:„Părinte, de ce toate acestea… ”

Și el îmi spune: „Maria, în curând vor fi astfel de vremuri că biserici vor fi foarte multe, vor fi toate restaurate, frumoase, iar ca să le frecventezi nu vei avea voie”. Astfel mi-a zis.

Și în legătură cu toate acestea el mai spunea că până se citește credința și se scoate cupa, biserica trebuie frecventată obligatoriu.

Iar ce preot slujește și scoate acea cupă, să nu privești la aceasta, deoarece dacă preotul este păcătos, pentru că a acceptat, Dumnezeu îl va judeca pe acesta pentru acceptare. Dacă acesta nu are har, îngerul păzitor peste acesta în chip nevăzut  va scoate cupa și va împărtăși. El mi-a zis aceste lucruri, că indiferent de acceptare sau ce a acceptat, Dumnezeu îl va judeca, iar cupa va fi scoasă de către înger.

„Vă amintiți cum ați zis: Maria, vor fi timpuri, când tu vei merge la biserică și doar pentru tine singură va avea loc liturghia? ”

„Ah, da. Aceasta a avut loc. Îi spuneam: Părinte.. ”

El a zâmbit și îmi zice: „Da, pentru cei aleși, de exemplu, toți au acceptat numerele, toți, incluiv clericii, un preot are pașaport, permis de conducere auto, are toate aceste documente și toți enoriașii au primit, iar tu Maria vei veni și nu ai nimic, ai venit ca o pasăre, nu ai cartele, nimic și stai, Slavă Domnului pentru toate, și nu doar eu, Maria, poate alta, poate dumneavoastră, sau altcineva, și pentru cei aleși, va veni un singur om dintre toți care se bizuie pe Domnul, cum va vrea Dumnezeu, așa va fi.

Dacă Dumnezeu nu binecuvânteaza spre a accepta toate acestea de la cel rău, înseamnă ca El știe cum să te scape, da?

 

Am vizitat-o pe o doamnă, era stareță, sau nu era..și când părintele a început să vorbească  cu privire la neacceptarea atuturor acestor acte, existau îndoieli vă dați seama, tot clerul acceptă și noi să nu acceptăm,și către acea femeie, stareță sau nu, o femeie a rugăciunii, ea m-a privit în acest fel, a ridicat ochii , eram în altă parohie și zice:

„Ție Domnul ți-a zis să nu accepți, deci să nu accepți. Domnul a zis să nu accepți, înseamnă că El știe cum să te izbăvească.

Dacă a spus să nu accepți, înseamnă că El știe cum să te izbăvească. Astfel și în acest aspect, părintele spunea că vei veni la slujbă, și nu ai nimic, și pentru tine și pentru altă soră în Hristos va avea loc liturghia. Și vor scoate cupa, doar pentru un singur om va avea loc slujba, va avea loc liturghia în acel moment. Chiar dacă toți ceilalalţi au acceptat, o singură persoană a venit fără numere și slujba va avea loc, și Domnul va binecuvânta această liturghie, şi va avea loc împărtășania, şi Duhul Sfânt va coborî peste cupă.

Doar pentru un singur om care merge după Dumnezeu, fără să se uite înapoi și care nu acceptat nici un fel de numere demonice va avea loc liturghia și va scoasă cupa.

Și Domnul va coborî peste cupă..Doar pentru o singură persoană dintr-o mie…

 

Despre viitorul bisericii părintele spunea că catolicii vor ocupa bisericile noastre.

În Vologda, spunea, că vor rămâne una, sau poate două biserici .

Spunea: „Maria, cum se vor strădui oamenii să muncească în acea biserică,poate va fi praf pe asfalt, pe asfalt ,și fiecare om va încerca să muncească spre Slava lui Dumnezeu în acea biserică.

Am întrebat: „De ce părinte nu vom avea voie să fregventăm, să ne împărtășim repede, repede”

„Păi vei intra și singură vei vedea, că nu vei avea ce face acolo. Nu va fi împărtășanie.” Nouă ne spunea, ne dădea de înțeles că va fi o singură credință. Cum să vin fără împărtășanie? Și mai spunea că vor fi astfel de timpuri că vor goni oamenii în biserici , dar oamenii nu vor mege la biserici, în bisericile care se renovează și care se construiesc, Şi cu bastoane vă vor goni, iar oamenii oricum nu vor merge. ”

 

Mie mi-a spus în felul următor: „Maria, iată mie mi-a dat această cruciuliță, este foarte simplă pe ață, el binecuvânta anume din acestea să purtăm. Iar sora mea avea o cruciuliță și lănțișor din aur, iar el i-a spus: Vei rămâne fără de Hristos, iar fără de Hristos nu trebuie să rămâi. Pune pe ață o simplă cruciuliță și poart-o, pentru că vor fi prigoane și asupriri și tu vei rămâne în Hristos, iar aurul, spunea, va fi rupt si scos de la toți, și veți rămâne toți fără de Hristos, deci nu purtaţi lanțişoare de aur. ” Acestea lucruri le spunea.

 

Mereu mă întreba: „Maria,ai pregătit sacul? ”

„Părinte, nu l-am pregătit. ”

Iar ne întâlneam și îmi zicea: „Maria,ai pregătit sacul? ”

Îi zic: „Părinte, pregătesc. ”

Și mereu mă întreba despre acest sac.

Și zic: Părinte în ce să pun sacul? Mie tot nu îmi venea să cred, el tot spunea, iar mie îmi venea să râd de ce mă tot întreabă de acel sac. Ce am nevoie? Totul este în regula, biserica este renovată, dar totuși am ascultat.

„Părinte, în ce să pun sacul? ”

„Maria, să nu te îmbraci frumos, îți place să te fălești, îmbracă un palton călduros, dar mai vechi ca să nu iasă în evidență, deoarece te îmbraci și te împodobești și vei rămâne goală. Vă vor duce la baie, ca să vă faceți baie, iar tu te vei împopoţona, vei ieși din baie, toți se vor îmbrăca, iar tu nu vei avea ce îmbrăca.

Îmbracă tot ce e vechi, iar în sac să pui toate hainele vechi, și mai pune și o cană din metal, ca să poți topi zăpada în ea.

El îmi spunea foarte clar , ca pe o prorocie, ca să am unde topi zăpada, ca în această cană să pot face supă, să pui și un pachet de chibrite..Eu am întrebat de ce am nevoie de sac și el clar mi-a enumerat  lucurile care trebuie puse in sac.

Și apoi a zâmbit: „Maria pesmet neaparat trebuie să ai în sac. Să pui pesmet în sac, să nu uiți. Și sacul să-l pui în cârlig lângă ușă.Vor veni și vă vor da vouă pentru strângere..

Spunea aceste lucruri ca și cum așa și trebuie să fie.

Vor veni, vor lua, vă vor da cel mult treizeci de minute pentru strângere. Iar dacă tu nu ai pregătit totul, cum vei reuși să îți pregătești lucrurile în treizeci de minute. ”

Eu îi spun: „Părinte, dar cum va fi? ”

Și el îmi răspunde: „Vor veni la tine, Maria, să nu te ascunzi, dar să fii în alertă.

Au intrat și zic, îmbracă-te, dacă nu vor spune să te îmbraci, să nu te îmbraci, când faci ceva de una singură e ca și cum nu ar fi de la Dumnezeu, însă dacă te forțează să te îmbraci, pregăte-te, aceasta e de la Dumnezeu.Te ridici și mergi, dar să nu te ascunzi. Astfel spunea, vă vor duce , vă vor duce, dar nu veți rămâne acolo pentru mult timp, iar apoi vă veți întoarce și in Vologda toate casele vor fi pustii, vei putea ocupa orice apartament.

Domnul, zicea, pe ai săi îi va izbăvi. Aceasta se va întâmpla cu ajutorul bastoanelor, Dumnezeu îi va izbăvi.

Nouă ne este teamă de milițieni cu bastoane, dar se pare că aceasta este salvarea noastră. El spunea că prin acest baston,  vă vor elibera. Vă vor așeza într-un tren, pe cei inutili și vă vor scoate. Iar aici, în Vologda se vor întâmpla atâtea lucruri….așa încât un bebeluș dacă va cădea, el se va îneca cu sânge, iar un cal de va trece, îi va fi până la jumătate în sânge. Iar apoi voi veți reveni, să ocupați orice apartament,  toate vor fi libere.

Un astfel de măcel va fi în Vologda.

El spunea, de fapt noi l-am întrebat, dacă trebuie să fugim pe undeva, sau să ne ascundem pe undeva, și el spunea ca din Vologda să nu plecăm nicăieri. Trăiți, slava Domnului, ar fi bine să aveți căsuțe din lemn și pe undeva să avem ceva pământ.

 

De asemenea eu îl întrebam, îmi era teamă, eu sunt fricoasă de fel și totul era înfricoșător, doar înfățișarea spune că nu iau nimic, sunt curajoasă, împart diferite acte pentru a fi semnate, cărți despre părinte, acatiste, dar în realitate sunt și eu lumească, mă ciupești și simt durere, mă doare, îmi este și mi-e frică și iar zic părintelui:

„Părinte, ne vor tortura? Voi plânge.. ”

Iar el îmi spune: „Uf  Maria, ajunge. Dacă te vor tortura, Dumnezeu îți va da anestezic, să nu îți faci griji, pentru acestea Domnul nu te va lăsa.

Și eu m-am mai liniștit. Și Slavă Domnului, astfel mi-a zis.

 

De asemenea, îmi spunea, ca să nimerești sub acel baston, ca aceasta să vină la tine acasă si să te ducă în acel tren, trebuie să muncești.

„Părinte, cum adică să muncesc?  ”

„Păi, cum..oamenilor să le spui, să faci milostenie duhovnicească, să nu taci..Dacă știi că nu trebuie acceptat pașaportul, trebuie să spui aproapelui tău că nu trebuie acceptat, nu doar să nu îl accept și sunt liniștită, nu. Ca spre tine să vină acel baston, ca să nimerești în cel dintâi vagon, trebuie să muncești. Spune aproapelui, avertizează-ți aproapele că nu trebuie acceptate toate acestea demonice.

A venit odată la mine în vizită, s-a uitat de jur împrejur și a zis: „Da, Maria, e bine la tine, e har, e bine, dar ce e mai important nu este. ”

„ Ce anume nu este părinte?  ”

„ Icoană nu ai, Protectoarea nu este.  ”

I-am zis „ De ce?  ”

„ Păi, această icoană va fi cea mai importantă, deoarece va fi așa o foamete și această icoană trebuie să atârne deasupra mesei. Va fi foame, și tu te rogi Fecioarei Maria și vei fi săturată și Domnul îți va trimite, potrivit credinței tale și va hrăni trupul tău.Ea trebuie să fie în tot timpul. Va fi icoana și potrivit credinței tale masa îți va fi îmbelșugată, în tot timpul vei avea o bucată de pâine, astfel spunea. ”

 

Da, Slavă lui Dumnezeu pentru ca El ne-a lăsat astfel de mărturii.

Chiar și peste ani am aflat ceeea ce nu poţi auzi de la nici un amvon.

Nu vei auzi cuvântul dorit al adevărului.

Și acum ne amintim de părintele drag, plin de lumină. El a fost cel dintâi prigonit, și mort este prigonit. Dar vocea sa răsună prin noi, faptele sale continuă să se facă prin noi, prin poporul simplu credincios.

 

De aceea a rămas în viață Rusia. Deoarece nu au dispărut adevărații săi fii, ai săi păstori, ai săi veritabili cetățeni ai cerului.

Ridicându-se pe ale sale ruine, acceptând în ale sale inimi crucea milenară a lui Hristos. Crucea și pe Unsul Său, Crucea și Veșnica sa Slavă.

 

El nu era pentru noi un părinte spiritual, el apărea în fața noastră dintr-o perspectivă specială. Ca și cum noi suntem oameni seculari, iar el un om duhovnicesc și noi îl priveam ca pe un om dintr-o lume paralelă.

Concepția sa despre lume și viață reprezenta pentru noi o revelație specială.

 

Pentru ce îl iubeau? Pentru evlavia sa, pentru frica adâncă de Domnul, pentru stăruința în post și pentru că el prorocea, prorocea despre cele ce aveau să se întâmple, dar deja erau semne că va exista globalizare, vor aplica cipuri, că antihrist e chiar la usă, că din biserici va pleca harul. Cu toate acestea, era o iubire cunoscută și populară, care nu poate fi găsită la clerici. Poate fi râvnă, sau ce este, nu era omul nostru. Nu este al nostru, nu este.

 

„ Clericii nu mai trăiesc , nu mai au Duhul lui Hristos.. ”

„Iată. Unde nu este dragoste, nu este Hristos, iar ei râdeau de el, ca de un prost. ”

 

Părintele era deja bolnav și se ruga, iar eu am mers împreuna cu o soră îl vizităm, intrăm din părţi diferite şi părintele ne întâmpina, zâmbea, iar acum era îngrijorat, rar se întâmpla să fie îngrijorat, şi spune: „Scrieţi, scrieţi, am avut o vedenie, mulţi se vor salva prin refuz, Domnul îi va milui, aşa zicea, Domnul îi va milui, cu atâta bucurie a spus, va fi mila Domnului, doar refuzaţi toate acestea şi Domnul va avea milă. ”

 

Şi el ne-a spus: „Astăzi a avut loc descoperirea Maicii Domnului şi Maica Domnului a spus că voi, copilaşii mei nicăieri…la început el a zis, să nu ascultaţi de nimeni, să nu acceptaţi nimic, să nu primim, să nu semnăm pe nici un act şi cea mai importantă este pocăinţa. La început nu am înţeles ce înseamnă pe nimeni să nu ascultăm, însă mai apoi Domnul ne-a luminat, deoarece apăreau tot felul de zvonuri, ba de unul ascultam şi nu era bine, ba de altul ascultam şi nu era în regulă, iar părintele a fost cel dintâi care a spus să nu ascultăm de nimeni.

Părintele spunea că  foarte puţini vor rezista să nu primească pecetea şi vor fi vremuri foarte grele, dar celor care nu vor primi, acelora Dumnezeu le va ajuta.

Chiar şi cu un bob de grîu, voi veţi fi săturaţi.

Cu un bob, dar sfinţit, veţi fi săturaţi.

Iar celor ce vor accepta toate acestea demonice, le va fi foarte greu să moară.

Ei vor voi să moară, dar nu vor putea, se vor chinui până să moară.

El spunea: „Ultima etapă va fi acceptarea paşapoartelor electronice, întâi acceptarea paşapoartelor electronice, apoi a pecetei lui antihrist.

Deci, vor fi aceste evenimente, au rămas paşapoartele electronice, şi apoi pecetea lui antihrist. Astfel spunea părintele.

Nu-i nimic, cu ajutorul lui Dumnezeu ne spunea părintele, pe ai săi copii Dumnezeu nu îi va lăsa. Ne împărţea tuturor diferite hârtii în care scria ca turma mică trebuie să fie credincioasă până la sfîrşit.

Părintele mai spunea că da, am mulţi copii, dar cine nu mă va asculta, nu va asculta, la Judecata de Apoi eu mă voi lepăda de ei.

Cine va da dovadă de ascultare, părintele îl va ajuta, îl va apăra pe acela, dar cine nu va asculta şi va accepta toate acestea demonice, zicea că va fi părăsit din pricina neascultării.

 

 

Dacă noi nu vom primi toate acestea legate de globalizare, toate aceste documente, dacă ne vom corecta singuri de ale noastre păcate, pe oameni îi vom iubi, bineînteles că ne vom salva, şi nu trebuie să judecăm pe acela care a acceptat, deoarece..poate că el mâine le va refuza, nu ştiu..

 

Părintele spunea totul, ne vom salva doar prin pocăinţă, astfel începea şi termina cu mărturisirile. În ultima perioadă mereu stătea în rugăciune, mereu era în post, mânca o dată pe zi, nu mânca chiar şi patruzeci de zile, nu avea nici un fel de mâncare.

Când  părintele trăia, aveai impresia ca va fi veşnic, înaine ascultam şi ca şi cum îmi mai treceau lucrurile spuse pe lângă mine, iar acum ascultam fiecare cuvânt.

Când părintele era lîngă noi, eu păcătoasa nu întelegeam ce ne-a dat Dumnezeu şi ce aveam prin părinte.

 

La rugăciune ziceam: „Părinte, cât de mult ne-am rugat pentru dumneata, cât ne era milă de tine…Eu simt pentru mine acest păcat şi pentru alţii…nu prea am avut grijă de el, acum îmi pare rău. Părinte, cum de nu am avea grijă de tine, pentru noi ai murit, cât de mult ar fi trebuit să te protejăm, zi şi noapte trebuia să ne rugăm pentru tine, iar noi mereu, mă îmbolnăvesc, mă simt rău,poate noaptea te vei ruga pentru el, poate nu te vei ruga, pentru părintele duhovnic aveam rugăciunea scrisă.

Când el s-a îmbolnăvit, citeam, te ridicai din pat, citeşti, te simţi rău, trebuia în tot timpul, mai mult trebuia, mai mult trebuia să ne rugăm pentru el.

 

Egumenul Gurii

Cezlov  G.G

25.07.1934 – 06.09.2007

 

Părintele luminos

 

Aminitiri despre egumenul Gurii  (Cezlov)

 

Sfârşitul părţii a doua

 

Filmul a fost realizat

 

Ierodiaconul Avel

(Semeonov)

 

Serghei Bogdanov

 

ATENŢIE

Este binecuvântată copierea şi

difuzarea

acestui fim

 

PENTRU SLAVA LUI DUMNEZEU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Porunci si citate alese din Biblie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s